Kategorier
Uncategorized

Många jurister gör crossfit

Crossfit är inte en så dyr träningsform som dess belackare påstår, men visst kostar det en del pengar. Det har dessutom länge varit en trendig sport, även om padel numera är ohotad etta på det området. Så det är kanske inte konstigt att många jurister ägnar sig åt crossfit på fritiden. 

Hur kopplar man av, när jobbet består av att läsa förundersökningar, försvara brottslingar i brottmål och bistå par som ligger i skilsmässa? Jo, med burpees, frivändningar och kettelbellsvingar. För faktum är att många jurister, inte minst advokater, har upptäckt att crossfit är ett av de bästa sätten att koppla av mentalt, och samtidigt stärka kroppen.

Advokater i boxen

Om crossfit är populärt bland jurister i allmänhet verkar det vara extra populärt bland advokater. En av de som fått upp ögonen för denna träningsform, och sport, är Björn Hurtig. Utanför juristkretsar är han kanske mest känd för att ha försvarat Julian Assange, men han har även satsat för att kvalificera sig till Masters Qualifier i Crossfit Games, berättar han för Expressen. Det som fick honom att börja med sporten var att han upptäckte att han gått upp i vikt, och då började han prova olika träningsformer. 

Även Sveriges kanske mest kända jurist, Jens Lapidus, ägnar sig åt crossfit. Han är dock inte verksam som advokat längre, utan har gått över till att skriva på heltid. Tidigare hade han skrivandet som hobby, men nu, när han har gått över till att arbeta som författare, är trädgårdsarbete, crossfit och jogging hans hobbies, skriver Hälsoliv.